Brioche

Brioche er noe av det beste bakverket franskmennene har oppfunnet. Det er absolutt festmat og inneholder en hel haug med herlig smør og masse egg. Ikke hverdagskost med andre ord, men perfekt en dag du vil unne deg noe ekstra godt.

 Tidsbruk: 20 T        Vanskelighetsgrad: MIDDELS        Antall porsjoner:  1

Dette trenger du: 

250 g smør, romtemperert
500 g hvetemel
45 g sukker
15 g fersk gjær
1 ts salt
6 store romtempererte egg
1 egg til pensling

Dette gjør du: 

Ha hvetemel og sukker i en mikserbolle og bland det sammen. Smuldre bare gjæren sammen med melet. Bland inn saltet før du heller i eggene og blander. Elt deigen sammen til den begynner å samle seg. Så tilsetter du smørterningene. Innarbeid én og én terning i deigen.

Fortsett å elte til deigen begynner å løsne fra bollen. Det tar 7-8 minutter. Her gjelder det å være tålmodig. I begynnelsen ser det ut som om du må tilsette masse mel for at det skal samle seg, men det er veldig viktig at du ikke tilsetter noe mel.

Samle deigen i en ball og legg den tilbake i bakebollen. Dekk den med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 1 time før du setter bollen i kjøleskapet over natta, 12-14 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i ca. 1 time før du starter jobbingen med den. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen oppå. Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser 8 boller i hver brødform. Dekk formene med plastfolie og la dem etterheve. Etter heving skal de rekke omtrent opp til kanten på brødforma. Dette tar mellom 40 og 60 minutter avhengig av hvor varmt det er hjemme hos deg.

Pensle brødene med et sammenpisket egg og sett formene på nederste rille i stekeovnen. Brødet stekes på 190 grader i 10 minutter, så 180 grader i 25 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s