Kvæfjordkake

Denne kaken er veldig inspirert av den berømte «Kvæfjordkaken» eller «verdens beste» Jeg prøvde meg på en liten vri av denne, og ble utrolig fornøyd med resultatet. Den eneste forskjellen er egnetlig at jeg bruker litt flere mandler og finhakker dem før jeg blander dem inn i marengsen, istedet for å ha de som er delt på tvers. Jeg synes at den smakte kjempe godt. En perfekt kake å bake nå i pinsen 🙂

 Tidsbruk: 1T og 30 min     Vanskelighetsgrad: MIDDELS

 Antall porsjoner: Kaken blir ganske stor og passer til omtrent 20-25 personer

DETTE TRENGER DU: 

KAKEBUNN

 • 300 gram meierismør
 • 300 gram sukker
 • 350 gram hvetemel
 • 2,5 ts bakepulver
 • 9 stk eggeplommer
 • 0,5 dl helmelk

 MARENGSLAGET

 • 9 stk eggehviter
 • 300 gram sukker
 • 300 gram hakkede mandler

KAKEFYLL

 • 4 dl helmelk
 • 3 eggeplommer
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 dl sukker
 • 1ss maisenna
 • 3ss vaniljesukker med ekte vanilje
 • 3 dl kemfløte 

Dette gjør du:

Kakefyll

Det kan være en fordel å begynne med kakefyllet en god stund før kaken. Begyn da med å lage     vaniljekremen. Pisk eggeplommene med sukkeret, vaniljesukker og maisenna. Kok opp melken     og hell eggblandingen i den varme melken. Pisk kraftig hele tiden frem til blandingen tykner. Pass     på at den ikke koker. La vaniljekremen avkjøles helt. Det kan være lurt å gjøre dette i vannbad.   Når den er helt kald, lar du den stå et par timer. Så pisker du kremfløten og og vender  vaniljekremblandingen inn i kremen før du setter den i kjøleskapet i nye to timer. Nå kan du  begynne på kaken.

Kakebunnen

 1. Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmakin eller liknende. La maskinen gå mens du skiller egghviter fra eggeplommer. Hell eggeplommene oppi.Tilsett hvetemel, bakepulver, og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

  Marengsen

 2. Visp eggehviter nesten helt stive. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Finhakk mandlene og rør dem inn i massen. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter på 175 grader. Det lønner seg å følge med underveis. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.

  (JEG BRUKTE EN STEKEPANNE SOM VAR 35CM* 45CM STOR. DA TOK DET OMTRENT 50 MINUTTER FØR KAKEN VAR STEKT. )

  Når kaken er helt avkjølt, deler du kaken i to like deler. Legg den ene delen på et kakefat med marengssiden ned. Dekk med kakefylet på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

   Til slutt kan dy drysse et tynt lag med melis over kaken. Server gjerne med friske bær til! Håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s